Kérjük, fordítsa el készülékét!
Kérjük, fordítsa el készülékét!
    Üdvözöljük a Fe-Ferrum Kft. weboldalán!
Térjen be hozzánk!
1106 Budapest, Jászberényi út 18-20.
+36 (1) 433 02422019. május 21-én az EU Tanácsa hivatalosan is elfogadta az egyszer használatos
műanyag termékekre vonatkozó irányelvet.

Ez volt az eljárás utolsó lépése, így az irányelv hamarosan megjelenhet az EU Hivatalos Lapjában.

Az elfogadott szöveg magyar nyelven ezen a linken érhető el.

Az irányelv bizonyos egyszer használatos műanyag termékeket be fog tiltani, míg más termék esetében például a fogyasztás jelentős csökkentését írja elő, bevezeti a gyártói felelősséget, tervezési, illetve jelölési követelményeket határoz meg. Az irányelv mellékletének A. B., C. stb. részei sorolják fel, hogy az egyes előírások pontosan mely termékekre vonatkoznak.

A teljes tilalom az egyszer használatos műanyag tányérokat, evőeszközöket, szívószálakat, italkeverő pálcikákat, léggömbpálcákat, fültisztító pálcikákat és expandált polisztirolból készült ételtartókat, italtartókat, illetve italospoharakat, valamint az oxidatív úton lebomló műanyagból készült termékeket fogja érinteni 2021-től.

Az irányelv egyik legfontosabb rendelkezése, hogy 2025-től az egyes tagállamok területén forgalomba hozott PET italospalackoknak átlagosan legalább 25%-ban másodnyersanyag felhasználásával kell készülniük, 2030-ig pedig minden műanyag italospalack esetében tagállamonként átlagosan 30%-ra kell emelni ezt az arányt.

További fontos követelmény, hogy 2025-től az egyszer használatos műanyag italospalackok 77%-át, 2029-től pedig a 90%-át szelektíven kell gyűjteni.


Kína ellen tüntettek

Az egyre nagyobb mennyiségben érkező olcsó kínai acél behozatala ellen tüntettek az ágazatban dolgozók Brüsszelben, az unió főterének is nevezett Schuman téren, az Európai Tanács és az Európai Bizottság épülete előtt hétfőn...
Olvasson tovább a Portfolio.hu-n!


Durvul az acélháború, utcára vonulnak a munkások

Több mint ötezer acélipari munkás vonul utcára hétfőn Brüsszelben, tiltakozva az olcsó kínai acéldömping ellen. A megmozdulás oka, hogy a meglátásuk szerint az Európai Unió politikája nem képes hatékonyan fellépni a régió dolgozóinak védelmében a jelenlegi politika mellett...
Olvasson tovább az investor.hu-n!


Az olaj talpra állhat, de a fémeknek lőttek

Bár az elmúlt 20 hónapban a fémek felülteljesítők voltak az olajjal szemben, ez a felállás valószínűleg nem tart majd ki sokáig. A Goldman Sachs elemzői szerint ugyanis míg a fémek továbbra is esni fognak, a nyersolaj árfolyama talpra áll...
Olvasson tovább az investor.hu-n!


Kapcsolat


Megadott adatait bizalmasan kezeljük, és csupán ajánlattételi, illetve kapcsolatfelvételi célzattal használjuk fel azokat. Nem fogunk további, kéretlen, illetve marketing célú üzeneteket, telefonhívásokat küldeni az Ön számára.


© 2016 Fe-Ferrum Kft., Minden jog fenntartva.  |  Adatvédelmi nyilatkozat